Related Posts with Thumbnails
""Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn 21/87" "i must not fear. fear is the mindkiller. fear is the little death that brings total obliteration. i will face my fear. i will permit it to pass over me and through me. and when it has gone past i will turn the inner eye to see its path. where the fear is gone there will be nothing. only i will remain."

20 Nisan 2013 Cumartesi

Özgür Suriye Ordusu


ÖSO mücahitleri


özgür olup olmadığı tartışılır villain ordusu. dur hele at pazarının ser amâsı gibi küfür savuran müeddeb   muharrir. bir oku şu linki;

http://www.guardian.co.uk/…cs/2003/sep/27/uk.syria1

haberin tarihi 2003, senaryonun tarihi 1957. şimdi diyeceksin ki; o tarihte birleşik arap cumhuriyeti idi. baas rejiminin kurulması yani sovyet yanlısı yönetim inşa edilmesi 1961. planda adı geçen, anti-soviet idaresi yani esad'lar suriyesi 70'lere doğru ancak kuruluyor. o dönemde türkiye'nin bir aksiyon almaması, suriye ve arap dünyası arasındaki bağ. kabul ediyorum çok güçlü değildi. fakat türkiye'nin müdahil olmayı göze alacak ne hali, ne de buna direkt müdehale etirir bir arap dünyası var idi. ama şimdi arap dünyası kendi derdinde. kafir eliyle özgürleştirilen libya da şer'î idare ihdas ettiği iddia eden dangalaklar libya halkını ve çevre ülklerin anasını belliyor. aynı şey suriye'de vuku bulacak. düşün hele 61'de kurulacak idareye karşı, 57'de plan hazırlıyorlar.

2005'i hatırlayın, refik hariri'nin suikastını. arap dünyasında sevilen biri idi. fakat emil lahud'la arası iyi olmayan hariri yüzlerce kilo tnt ile havaya uçurulunca suikastı esad'ın planladığı yalan haberi başta britiş medyası olmak üzere dünyaya servis edildi. sevilen suriye lideri o tarihten itibaren düşüşe geçti. bizim başbakan için, seks partilerinin müdavimi berlusconi kadar dost olan esad bir anda istenmeyen adam haline gelmeye başladı. arap liginin desteğini yitiren esad, o tarihten itibaren "gitmesi gereken" adam haline geldi. bu kadar kolay mı? evet kolay. onlarca insan dangalak bir herifin çektiği filmi protesto ederken öldü. hafızanızı zorlayın. bir kaç gün öncesini hatırlayın. ne kadar kolay değil mi?

prezident buş'un "ivıl" dediği, terörizmi destekleyen haydut ülkeler olarak 2002'de tanımladığı iran ve suriye'nin bu günkü durumuna bakın lütfen. ayküsü 80 olan bir şebeğin planına uyan bir dünya. bir şebeğin mühendisi olduğu olduğu planın destekçisi olduğunu fark etmeyen bir toplum. eşref-i mahlukat olmak zordur. ama bunun yolu bir şebeğin peşinden gitmek değildir.


özet geçiyorum: im westen nichts neues.


not::7-8 ay öncesine ait makale taslağı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Miğferimi cilalıyorum gibi görünüyor ama çaktırmadan da seni kesikliyorum. Sen usulca yorumunu bırak. Arkanı dönünce miğferi, üstüpüyü fırlatıp ne yazdığına bakacağım... hehe.

Related Posts with Thumbnails