Related Posts with Thumbnails
""Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn 21/87" "i must not fear. fear is the mindkiller. fear is the little death that brings total obliteration. i will face my fear. i will permit it to pass over me and through me. and when it has gone past i will turn the inner eye to see its path. where the fear is gone there will be nothing. only i will remain."

23 Ağustos 2011 Salı

Turkish Galactica vs Turkish Star Wars


Zaman  az, hatta çok olma gibi bir durumu asla yok bu şeyin. Yıllar aktıkça her şey artar ama bu zaman azalır. Bu yüzden, dikkatli ve seçici olmak gerek.  Bu yüzden  güzel yazan blogları takip ediyorum. Çok hoşuma gidenleri de Sağ tarafta Hari Seldon'ın defterine yazıyorum. Sinematik'de  beğendiğim bloglardan biri. Türk Sineması üstüne  sıkı incelemelerin yer aldığı bir blog. Çetin İnanç'ın efsane filmi Dünyayı Kurtaran Adam hakkında pek çok şey söylendi Çok şey karalandı. Ama bu yazı kadar "iz sürme" tadında bir  yazı göremedim.  Yazıyı çok beğendim. Sinematik Editörü Uluer önce filmin izini sürmüş, sonra peşini bırakmayıp Çetin İnanç'la da güzel kısa bir  röpörtajla yazıyı daha leziz hale getirmiş. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim: 

"Sinematik'te, sadece Yeşilçam üzerine yazmaya karar verdiğimizden beri yabancı filmler üzerine yazdıklarımı Öteki Sinema'da paylaşıyorum. Bu şekilde kardeş sitemizin yazar ailesine de katıldım. Böyle bir ayrıma gitmemize rağmen bazı yazıların iki sitede de ortak yayına girmesinin faydalı olacağını düşünüyordum. Ortak ilk yazıda Dünyayı Kurtaran Adam üzerine yazdığım yazı olacak.

Dünyayı Kurtaran adam filmiyle ilgili uzun zamandır düşündüğüm bir konuyu geniş bir platformda tartışmaya açmak istiyorum. Bence bu konu Sinematik ve Öteki sinema gibi pek çok sitenin ilgi alanına giriyor. Sonuçta Dünyayı Kurtaran Adam kültüyle ilgili bazı alışkanlıkları değiştiremeyebilirim ama irdelemek her zaman yararlı olacaktır. Yazının diğer bir güzelliği ise Çetin İnançla kısa bir söyleşinin de yer alması."


Yazının Tamamı için tıklayın 

Ayrıca Yıkılmayan Adam İncelemesini de tavsiye ederim.

3 yorum:

  1. yazı çok güzel olmuş, tebrikler. takipteyim. :))

    YanıtlaSil
  2. "Türk'ün Bilim Kurgu ile İmtihanı" başlıklı yazımda bazı sorular sordum. Bu konuda sizin de düşüncelerinizi, yorumlarınızı almak istiyorum... Teşekkürler...

    http://kulturalani.blogspot.com/2011/08/turkun-bilim-kurgu-ile-imtihan.html

    YanıtlaSil
  3. @Silmaril; çok iyi bir yazı. Blog da epey kalitelidir.

    @Osman Turan; rica ederim, memnuniyetle.

    YanıtlaSil

Miğferimi cilalıyorum gibi görünüyor ama çaktırmadan da seni kesikliyorum. Sen usulca yorumunu bırak. Arkanı dönünce miğferi, üstüpüyü fırlatıp ne yazdığına bakacağım... hehe.

Related Posts with Thumbnails